Chlorella tápanyag összetevők

Méregtelenítés mestere a Chlorella

Imunex alga összetevők Chlorella alga. Az egyik jellegzetes tulajdonsága a méregtelenítés. Erős béltisztító, prebiotikus hatás, lactobacillusok szaporodását segíti, erős antivirális hatású. Méregtelenítés egy nagyon komplex folyamat, ami több szegmensből áll; Pl..Sporopollenin; a Chlorella sejtfalának egyik összetevője. Cellulóz nano rostok; akadályozzák az elhízást.

Chlorella tulajdonságai:

Vitaminok – B1, B2, B6, B12, C, K, E, Béta karotin
Ásványok – Selén, Magnézium, Calcium, Fosztfát
Aminósav – Alfa- linolénsav C18:3, (omega – 3) Sztearidonsav C18:4, Arachidonsav C20:4, 
Fehérje – 45 %
Rost – 10 – 15 %
Poliszacharidok  – 20 %
Zsírok – 20 %
 

Chlorella egyedülálló tulajdonságok:

Chlorella Growth factor ( C.G.F.) ennek e jelentése “Növekedési faktor”  2020.05.23. publikáció:
Fotoszintézis során CGF termelődik, és a Chlorella sejtek 20 óránként gyorsan 4 sejtté szaporodnak. 
A C.G.F.  ilyen gyors növekedési üteme, segít helyrehozni az emberek károsodott sejtjeit, és lassítja az öregedési folyamatokat.   
Az őssejt termelésért felelős a C.G.F. factor! 
 
– C.G.F. Nukleotid-peptidet, Glikoproteint, Nukleinsavat, Poliszacharidokat, Ként tartalmaz ami a mi szervezetünk, növekedése, immunitása, az egészséges működése érdekében fontos 
– C.G.F. javítja a laktobacilusok növekedését, ezáltal prebiotikus hatása erős.  
– C.G.F.  csak a Chlorellában található meg, a zöldség világ közül, 
– C.G.F. megakadályozza a vírusok szaporodását, kialakítva ellenállását a fertőzésekkel szemben.  
– C.G.F. javítja a tápanyag felszívódását, szabályozza az enzimek termelését, megvédi a sejteket a toxinoktól, javítja a bélműködést, javítja a memóriát. 
– C.G.F. stimulálja a T-sejteket a vírusok és a rák ellen, a B-sejteket a baktérium ellen, a makrofágokat a rák, az idegen fehérjék és vegyi anyagok ellen. 
– C.G.F. stimulálja az interferon termelést, a makrofágokat, a tumor nekrózis faktor (TNF) szekrécióját, és a fibroblaszt aktivitását. Fokozza a gyilkos (NK) sejtek aktivitását. 

Chlorella méregtelenítés:

Food & Nutrition Science 2020.07.21. publikáció
Méregtelenítés egy nagyon komplex folyamat, ami több szegmensből áll, aminek az alapja a rendszeres megfelelő mennyiségű vízfogyasztás.
 
Chlorellában megtalálható anyagok amik részt vesznek a méregtelenítésben: 
– Sporopollenin; a Chlorella sejtfalának egyik összetevője.
– Cellulóz nano rostok; akadályozzák az elhízást
– Glutation;  Chlorella sejten belül növeli a Glutationt. Glutation egy koenzim ami a C- vitamin , és az E-vitamin oxidációját csökkenti, és az antioxidáns tulajdonságainak megújítására szolgál. 
– Alacsony glutation szint jelentősen csökkenti a szervezet alkalmazkodó képességét a stresszhez, és kiszorítja a méreganyagokat a sejtekből. 
– Klorofill;  Chlorella nagyon magas arányban tartalmaz klorofillt, ami megköti a nehézfémeket, és kivezeti a szervezetből.  
A klorofill közepében magnézium található, ami savas környezetben felszabadul és lehetővé teszi, hogy egy másik nehézfémet kössön meg. 
A klorofill úgy hat a testre, mint a hemoglobin, megemeli az oxigén szintet és segíti a tápanyagok sejtekhez való bejutását. 
A klorofillból felszabaduló magnézium, természetes úton normalizálja a gyomorsavat.
A klorofill ez a különleges képessége tette ismertté, hogy segíti a vérképzést.  
 

Klorofill tartalom összehasonlítás:

Chlorella                         20,9 mg
 
Spirulina                         11.5 mg
 
Búzafű                             0,13 mg
 
Spenót                             0,10 mg
 
Zöldbab                           0,04 mg
 
Rukkola                           0,04 mg
 
Kínai káposzta                0,02 mg
 

Omega – 3 zsírsavak fogyasztása

– Napjainkban; gyorséttermi ételek – 0,125g / nap
 
– 1960 – évekig; saját megtermelt ételek pl hal tojás 1,5 – 2g / nap 
 
– Japánok napjainkban: halat, tenger gyümölcseit, és éves szinten 10 kg algát fogyasztanak;  1,5 – 2g / nap 
 
 
Napjainkban a szegényes Omega – 3 bevitelt, jól lehet kompenzálni a Spirulina és a Chlorella algákkal.

Sebgyógyulás

Ez a szuper élelmiszer pozitívan hat a sejtregenerálódásra és a sebek gyógyulási folyamatira segíti a szövetek regenerálódását, osztódását és növekedését. Stimulálhatja a limfociták létrejöttét,melyek az ellenanyagok szintéziséért felelnek, és biztosítják a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Segíti a vörös vérsejtek kialakulását, és alkalmas a probiotikumok szedése melletti táplálék kiegészítésre is. Természetes antibiotikum, így komoly gyulladáscsökkentő hatással bír. Hatékony bizonyos nőgyógyászati problémák kezelésében is.Kiválóan alkalmazható műtéti beavatkozás, illetve bármilyen sugárkezelés után. Mivel segít a szervezet méregtelenítésében,így abszolút ideális azok számára, akik hosszú ideig szennyezett környezetnek vannak kitéve. Megakadályozza a legkülönbözőbb mikrobák és gombák szaporodását, és képes preventíve hatni a rákos sejtek burjánzásával szemben.Sugárfertőzött betegeket az orvosok már régóta kezeltek eredményesen zöldalga és kékalga készítményekkel, ám legtöbb pozitív tapasztalatot a csernobili atomreaktor felrobbanása után szereztek, ugyanis számos beteg az algáknak köszönhette gyors felépülését.

Chlorellaés glutation

A chlorella alga fogyasztása során jelentősen megnő a vérben a glutation szintje. A glutation egy tripeptid, amely elsősorban antioxidánsként funkcionál, szabadgyökökkel reagál, védi a sejteket a radioaktív-és az UV-sugárzástól, vírusos fertőzésektől, a különböző méreganyagoktól és az oxidatív stressz okozta károsodásoktól. A glutation tehát fontos szerepet tölt be a méregtelenítési folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz kötődni, majd azokat átalakítani olyan formába, hogy azok a vizelettel ki tudjanak ürülni.

CGT

A chlorella „legértékesebb” összetevőjénk a Chlorella Growth Factort  (CGT) tartják a szakértők. Az alga nagy mennyiségben tartalmazza ezt a CGF nevű anyagot, amelyet magyarul chlorella növekedési faktornak hívnak.Kutatók, számos tanulmány és kísérlet alapján állítják, hogy a CGF fejleszti az RNS/DNS funkciót, ami felelős a fehérjék, enzimek és energia termeléséért a sejtek szintjén, miközben stimulálja a szövetregenerálódást és védi a sejteket néhány toxikus anyaggal szemben. Az emberi RNS/DNS-termelés a kor előrehaladtával jelentős mértékben lelassul,

 emiatt foyamatosan csökken az életerő, és különböző kóros folyamatok jelentkezhetnek. A sejtek  növekedése lelassul, a sejtek fala – ami szabályozza a folyadékokat, a tápanyagok felvételét és a hulladékok kiürítését – egyre kevésbé funkcionál. A tápanyag felvétel kevésbé hatékony és a mérgező hulladékok is nagyobb mennyiségben maradnak a sejtekben. Ez növekvő savasodást eredményez a testben, ami több krónikus betegség kialakulásához hozzájárul. Ha viszont az általunk fogyasztott ételek megfelelően gazdagok DNS-ben és RNS-ben, akkor a sejtfal tovább működik és működésben tartja a sejt tisztítási és tápanyagfelvételi folyamatait is.

Ha tehát RNS-ünk és DNS-ünk megfelelően megújul és el tudja látni funkcióit, annak eredményeképpen szervezetünk hatékonyan használja fel a tápanyagokat, meg tud szabadulni a toxinoktól és a betegségektől is meg tudja védeni magát. Bizonyított, hogy a sejtek képesek az öngyógyításra és ezáltal az egész szervezet egészségi állapota is helyreáll. Ehhez a folyamathoz csak megfelelő tápanyagra van szükségünk, amit a CGF szinte mindenki számára biztosít.

A rendszeresen fogyasztott chlorella alga segíthet az emberi sejtekben a sérült genetikai anyag javításában, miközben védi az egészséget és lelassítja az öregedési folyamatot.

A chlorellaaz anyagcserezavarok szinte minden területén hasznosítható, hiszen rengeteg bioaktív összetevőt tartalmaz, hatásmechanizmusa rendkívül sokoldalú.

A chlorella hatásai:

 • minden fontos tápanyag megtalálható benne, melyre az emberi szervezetnek szüksége van
 • tisztítja az emésztőrendszert, elsősorban a vastagbelet, támogatja a hasznos bélmikroflóra  kialakulását, javítja a bélműködést, és támogatja a normális perisztaltikát
 • csökkenti a toxikus anyagok belekben lévő tartózkodási idejét, ezzel együtt csökken azok felszívódása is
 • támogatja a szervezet természetes ellenállóképességét
 • igen erős méregtelenítő hatással bír, megtisztítja a testet a káros anyagoktól, nehézfémektől és kemikáliáktól
 • pozitívan befolyásolja a vérképzést, és támogatja a fehérvérsejtek tevékenységét
 • rendkívüli hatással van a szövetek regenerálódására, valamint a sejtosztódásra és növekedésre
 • csökkenti a belső környezet pH-ját
 • csökkenti a máj és a vér koleszterinszintjét
 • vértisztító hatású, ezért kiválóan védi a májat és a vesét 
 • semlegesíti a szabad gyököket, lassítja a szervezet öregedésének folyamatát
 • magas RNA (10%) és DNA (3%) tartalmának köszönhetően fiatalító hatású
 • elősegíti a szervezet teljes regenerálódását
 • javítja a bőr minőségét és egészségi állapotát
 • nagy mennyiségben tartalmaz CGF-t, ami a chlorella leghatékonyabb összetevője, és amely mennyiség az ismert táplálékok között a legmagasabb.

A chlorella az értékes és tápláló hatású anyagoknak köszönhetően kiváló táplálékkiegészítőkészítmény. Használata egészségmegőrzés, mindenféle diéta, esetleg vegetáriánus életmód esetében is ideális. A gyerekeknél pozitívan hat a megfelelő táplálkozási szokások kialakításakor.

A chlorella és a rák

Vegyi szubsztanciákkal patkányoknál májrák kifejlődését váltották ki. A patkányok egy részének chlorella port kevertek a táplálékába (a táplálékmennyiség 1/10-ét). Ezt követően megállapították a májszövet elfajult területeinek számát: A chlorellával kezelt csoportban ezek kb. 68%-kal csökkentek, a területek kiterjedése pedig kb. 74%-kal volt kisebb. Olyan egereken végzett kísérletben, melyekbe mellráksejteket fecskendeztek, a kezeletlen kontrollcsoport 20 napon belül elpusztult; a chlorella kivonattal kezelt egerek nagy része (73-80%) több mint 60 napig élt. A kivonat a ráksejtek szóródása ellen is hatásosnak tűnt. A leírt hatáshoz azonban intakt immunrendszerre volt szükség. Nakano, S., et al., Chemosphere. 2005, 61 (9), 1244 – 55. Epub 2005 Jun 27. 

A chlorella és az immunrendszer

Ez a kutatómunka három nagy molekulasúlyú poliszacharid-készítmény azonosítását írja le, melyeket emberi fogyasztásra rendeltetett, a humán monocitákra/ makrofágokra erős aktiváló hatást gyakorló mikroalgákból izoláltak: immulina a C. vulgaris-ból, immunon az A. flos-aquae-ból és immurella a C. pyrenoidosa-ból. Ezek a poliszacharidok bonyolult felépítéssel rendelkeznek és mindegyikük több mint tíz millió Dalton becsült molekulasúllyal rendelkezik. Mindhárom poliszacharid jól oldódott a vízben és a mikroalga szárazanyagsúlyának 0,5 – 2,0%-t tette ki. Az immunstimuláló aktivitást a kappa B nukleáris tényező THP-1 humán monocitákban/ makrofágokban való aktiválását célzó transzkripciós faktoron alapuló biotesztek segítségével mérték. A rendszer segítségével a mikroalgákból származó poliszacharidok EC50-értékei 20 és 110 ng/ml között voltak (kb. 10pM). A THP1 aktiválását az immuncitokin mRNA-indukció reverz transzkiptáz-polimeráz láncreakció alkalmazása mellett történő mérésével erősítették meg. Minden poliszacharid jelentősen növelte az interleukin-1 béta mRNAszintjét és a tumornekrózis faktor alfát. Ezek a poliszacharidok a monociták in vitro aktiválásában százszor – ezerszer aktívabbak voltak a klinikai immunterápiában jelenleg alkalmazott rák elleni poliszacharid-készítményeknél. Pugh-N; Ross-SA; ElSohly-HN; ElSohly-MA; Pasco-DS; Nationales Zentrum für Naturproduktforschung, 40 Forschungsinstitut der pharmazeutischen Wissenschaften, Pharmazieschule, Universität Mississippi, MS 38677, USA. In vivo-Studie. 

A chlorella és az antioxidatív hatások

Táplálkozási kísérletekben kimutatható volt, hogy cukorbeteg patkányokban a chlorella segítségével csökkenhető volt az oxidatív stressz (lipidperoxidáció). Az izolált immunsejteket (makrofágok) bakteriális lipopoliszacharidokkal stimulálták. A kórokozók elleni védekezéshez ezek a sejtek nitrogénmonoxidot (NO) állítanak elő, ami gyulladást okoz és oxidatív stresszt vált ki. Ha a sejteket ezelőtt chlorellából kivont diklórmetánnal kezelték, az NO-kibocsátás alacsonyabb volt és nagyobb mértékben voltak aktívak az oxidatív stressz csökkentésére képes enzimek (szuperoxid-dizmutáz, kataláz, glutathion-peroxidáz és glutathion-reduktáz). Takekoshi, H., et al., Oncol. Rep. 2005, 14 (2), 409 – 14. 

 

Imunex alga komplex vélemények

Shopping Cart