Kelp barna alga tápanyag összetevői

Kelp barna alga. A barna alga, fontos szerves jódforrás szervezetünknek.

A Kelp alga, vagy latin nevén a  Thallus of the ascophyllum nodosum, a természet egyik legjobb bioaktív jód forrása, de tartalmaz további 60 nyomelemet is. A jód a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotóeleme, mely szervünk kulcsfontosságú a testünkben lezajló immunfolyamatoknak.

Barna algák a jód természetes szállítói

A jód fontos szerepet játszik a testben, és nélkülözhetetlen nyomelem, amely többek között támogatja a pajzsmirigy működését, és így befolyásolja a test számos fontos folyamatát. A jódhiány a pajzsmirigy hypofunkcióját válthatja ki a szervezetben, és így negatívan befolyásolhatja a hormontermelést, fáradtságot vagy lassabb anyagcserét eredményezve.

A tengeri moszat algák természetes módon jódot szolgáltatnak a testnek, pozitív hatással lehetnek jólétünkre.

Jódra van szükségünk az immunrendszerünkhöz, az agyunkhoz és a hormonális egyensúlyhoz. Sok más országhoz hasonlóan Magyarországon a jódhiány nagyon gyakori, különösen a terhes nők és az iskolás lányok körében. Dietikus Szövetsége 150-200 mikrogram ( µg ) jód napi bevitelét javasolja a felnőtt lakosságnak.

(IMUNEX 6db kapszula tartalmaz: 300mg Kelp algát, 180µg Jód)

Barna alga egészség hatásai

Gazdagok más fontos tápanyagokban, például B6-vitaminban, káliumban, krómban és még sok másban. Ide tartoznak a már említett jód, valamint a kalcium, foszfor, vas, nátrium, magnézium, cink és mangán. A mangánt csak nagyon kis mennyiségben tartalmazza a testünk. Körülbelül 10–40 mg van benne, nagy része a csontokban van. A mangán nélkülözhetetlen a test számos funkciójához – például segít a csontok felépítésében, valamint a melanin és a dopamin kialakításában.

A barna algák vitaminjai és egyes nyomelemei segítenek a testnek az egészséges haj és bőr fenntartásában. Még egy ok, amiért ezeket az algákat gyakran találjuk a kozmetikai termékekben. Ezenkívül, a tengeri moszat rendkívül gazdag élelmi rostokban, ezért támogatja az egészséges emésztést.

A moszatnak pozitív hatása van az olyan betegségekre, mint például a cukorbetegség. A barna alga pozitív hatással van a vércukorszintre, ugyanakkor lelassítja a szénhidrátok lebontását is.

Hol találhatjuk meg a barna algákat?

Mint már említettem, a tengeri barna algákat leginkább hidegebb régiókban, például a Csendes-óceán északi részén vagy az Atlanti-óceán északi részén találják meg. Ezeknek az algáknak bizonyos fajai napi körülbelül fél méterre növekedhetnek 6–14 ° C vízhőmérsékleten. A 60 métert meghaladó algák tehát nem ritkák.

Ahhoz, hogy ez a hihetetlen növekedés megtörténjen, az algáknak rendkívül tápanyagban gazdag vízre van szükségük. Ezután képezik azokat a hírhedt tengeri moszat-erdőket, amelyeket algák-erdőknek is neveznek. Ezeket az erdőket gyakran a part közelében találják meg, és sok tengeri lakosnak kiváló otthont biztosítanak

IMUNEX alga komplex vélemények
Shopping Cart