A rossz koleszterin csökkentése Algákkal

Koleszterinszint fenntartása az étrend javításával

Algák tápanyagai hozzájárulnak a koleszterin, enyhítéséhez

Mostanra az amerikaiak tisztában vannak az egészséges koleszterinszint fenntartásának szükségességével a szívroham és a stroke megelőzése érdekében, amelyek Amerikában a két vezető halálok. A koleszterinszint csökkentésének legjobb módja az étrend javítása, és mint ilyen, folyamatban van a koleszterincsökkentő hatású természetes élelmiszerek, például a halolaj és a zabkorpa.

 

Az Algák koleszterint csökkentő hatása

A japán Tokai Egyetem Belgyógyászati Tanszéke által végzett tanulmányban arra a következtetésre jutottak, hogy a spirulina (amint azt az Alga komplex tartalmaz) csökkenti a szérum koleszterinszintjét, és valószínűleg kedvező hatással van a szívbetegségek enyhítésére.  ( Imunex Alga   komplex   >   Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. Astaxanthin)

Harminc magas koleszterinszinttel, enyhe magas vérnyomással és hiperlipidémiával rendelkező férfi alacsonyabb szérum koleszterin-, triglicerid- és LDL- (nemkívánatos zsír-) szintet mutatott a spirulina nyolc hétig tartó fogyasztása után. Ezek a férfiak a spirulina adásán kívül semmilyen változtatást nem hajtottak végre az étrendjükön.

Az első csoport nyolc héten keresztül napi 4,2 gramm spirulinát fogyasztott. A teljes szérum koleszterinszint négy hét alatt jelentősen, 4,5%-kal, 244-ről 233-ra csökkent. A második csoport négy hétig fogyasztotta a spirulinát, majd abbahagyta. A szérum koleszterinszint csökkent, de hamarosan visszatért a kezdeti szintre. A kutatók azt találták, hogy a trigliceridszint enyhén csökkent, és az LDL-koleszterin jelentősen, 6,1% -kal csökkent négy hét alatt. A szérum koleszterinszint csökkenése még nagyobb volt azoknál a férfiaknál, akiknek a legmagasabb koleszterinszintje volt. A tanulmány nem spekulált arról, hogy a spirulina hogyan csökkenti a koleszterinszintet. Nem észleltek káros hatásokat. 1

Egy másik, patkányokkal végzett vizsgálatban a kutatók megpróbálták megtalálni azt a módszert, amellyel a spirulina csökkenti a szérum koleszterinszintjét. Felfedezték, hogy hatással lehet a lipoproteinek metabolizmusára. Úgy találták, hogy az olajban oldódó rész elnyomja a koleszterinszintet patkányok szérumában és májában. 5

Nyugat-németországi kutatók korábban felfedezték a koleszterinszint csökkenését a spirulina 2-vel végzett súlycsökkentő vizsgálat során, míg a japán kutatás alacsonyabb koleszterinszintet mutatott fogyás nélkül, ami arra utal, hogy a koleszterinszint csökkenése nem kapcsolódik a fogyáshoz. Ebben a vizsgálatban azért választották a Spirulinát, mert korábban kimutatták, hogy patkányoknál csökkenti a szérum koleszterinszintet. 3,4

Hivatkozások

  1. Nayaka, N. és mtsai. A spirulina koleszterinszint-csökkentő hatása. Tokai Univ, Japán. Nutrition Reports Int’l, 1988. június, Vol 37, No. 6, 1329-1337. Nakaya, N. A spirulina hatása a szérum koleszterinszint csökkentésére. Tokai Univ. Haladás Med. Nov. 1986, Vol 6, No. 11.
  2. Becker, E.W. és mtsai. A spirulina klinikai és biokémiai értékelése az elhízás kezelésében való alkalmazása tekintetében. Inst. Chem. Pfanz. Nutrition Reports International, 1986. április, 33. évf., 4. szám, 565. o.
  3. Devi, M.A. és Venkataraman, L.V. A kék-zöld alga spirulina platensis hipokoleszterinémiás hatása albínó patkányokban. Nutrition Reports International, 1983, 28:519-530.
  4. Kato, T. és Takemoto, K. A spirulina hatása a hiperkoleszterinémiára és a zsírmájra patkányokban. Saitama Med. Főiskola, Japán. Japan Nutr Foods Assoc. Jour. 1984, 37:321.
  5. Iwata, K. és mtsai. A spirulina hatása a plazma lipoprotein lipáz aktivitására patkányokban. Folyóirat Nutr. Sci. Vitaminol. 1990, 36:165-171.


Forrás  

Roland Thomas     

Amerikai Természetgyógyászati Orvosi Szövetség tagja  

https://www.themagicisbac.com/

Shopping Cart