Alga komplex cukorbetegség esetén

Alga komplex hatása a vércukorszintre

Hasnyálmirigy túlterhelése miatt nem képes szabályozni a vércukorszintet

Ma általánosan elismert, hogy a legtöbb hipoglikémiás, diabéteszes

és egyéb vércukorszinttel kapcsolatos állapot az helytelen élelmiszerekből, a táplálkozási hiányosságokhoz vezető rossz étrendből, valamint a cukrok és szénhidrátokból  származik. Ez a három szokás gyengíti a hasnyálmirigyet, amely az a szerv, amely inzulin termelésével szabályozza a vércukorszintet. Ha a hasnyálmirigy gyenge, nem képes szabályozni a vércukorszintet, ami végül olyan rendellenességekhez vezet, mint a cukorbetegség és a hipoglikémia. A vércukorszinttel kapcsolatos állapotok kezelésének legjobb módja a megállítása, a testmozgás megkezdése és az étrend javítása.

Az alga komplex segíthet a vércukorszint szabályozásában

kezelésére szolgáló gyógyszerek használatát. Ez azért lehetséges, mert az Algák számos tápanyagot és fitonutrienst tartalmaz, amelyek segíthetnek a vércukorszint szabályozásában a szervezetben a probléma gyökerének kezelésével, ami a rossz táplálkozás.

Amikor a test sejtjei megkapják a szükséges tápanyagokat, számos celluláris anyagcsere-tevékenységet végeznek: növekedés, javítás, tisztítás, regeneráció, védelem és így tovább. Amikor egy szerv minden sejtje, például a hasnyálmirigy,  jól végzi munkáját, akkor a szervnek esélye lesz metabolikus tevékenységeinek, például a vércukorszint szabályozásának elvégzésére. pulvinar dapibus leo.

szabályozza, amelyet maga a mestermirigy felügyel: a hipotalamusz. A hipotalamusz figyeli a vércukorszintet, és hormonális parancsot ad a hasnyálmirigynek, hogy inzulinnal szabályozza a vércukorszintet. Az Algák (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. ) legnagyobb tulajdonsága, hogy hatékonyan táplálja a test ÖSSZES sejtet, beleértve a hipotalamuszt is. Tehát az Algák szedésével nemcsak a hasnyálmirigyet táplálja, hanem a teljes parancsnoki láncot, amely felügyeli a vércukorszint szabályozásának folyamatát.

Omega zsírsavak hatékonyak a vércukorszint szabályozásában

Egyéb tápanyagok és hatásmechanizmusaik mellett az Algák további előnye, hogy az esszenciális zsírsavak (a jó zsírok), például az omega-3 és a nem esszenciális zsírsavak, például az omega-6 és az omega-9 teljes spektrumát biztosítja, beleértve a fontos gamma-linolsavat (GLA), amely hatékonynak bizonyult a vércukorszint szabályozásában.

Szénhidrát, cukor utáni sóvárgás csökken

Mivel a szénhidrát, a gyorsétel és a cukor utáni sóvárgás oka nagyrészt táplálkozási hiányosságokon alapul, az Algák  (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. )  segít csökkenteni a sóvárgást azáltal, hogy ritka tápanyagokat és bizonyos nyomelemeket biztosít, amelyeket nehéz beszerezni a szokásos étrendünkben, például magnéziumot. Miután ezeket a tápanyagokat végül egy olyan testhez juttatták, amely hosszú ideig hiányzott, a sóvárgás hajlamos megnyugodni.

Jó példa arra, hogyan működik a sóvárgás, amikor egy terhes anya bizonyos ételekre, például csokoládéra vágyik. A terhesség alatt a nőnek több tápanyag magasabb szintjére van szüksége ahhoz, hogy megfelelően táplálja magát és a magzatot. A csokoládé utáni sóvárgás a test jelzése, amely azt mondja: „egyél több magnéziumot”. Ha a nő a szükséges magnéziumot jobb forrásokból szerzi be, a csokoládé utáni sóvárgása megszűnik.

.

Alga fogyasztók jobb ételeket kezdenek fogyasztani

Sokan, akik Algákat fogyasztanak, azt is észreveszik, hogy a jobb ételek iránti étvágyuk visszatér, kevesebb vércukorszinttel kapcsolatos idegességük van, kevesebb álmosságot tapasztalnak étkezés után, és étvágycsökkentő előnyöket észlelnek. Amikor Algát fogyaszt, fehérjéi és szénhidrátjai állandó energiaáramot biztosítanak a szervezet számára anélkül, hogy inzulinszekréciót okoznának. Ennek eredményeként a sóvárgás kielégül. Ne feledje, hogy az Algák közel tökéletes arányban tartalmaz nagy sűrűségű fehérjéket és összetett szénhidrátokat.

Haematococcus P. Astaxanthin vércukorszintet enyhíti

Az Alga komplexben  (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. )  található Astaxanthin hatékonyságát a II. típusú cukorbetegség által okozott állapotok kezelésében is tanulmányozták. Egy tanulmány kimutatta, hogy az asztaxantin képes volt közel 40% -kal csökkenteni a vércukorszintet laboratóriumi egerekben, amelyeket intraperitoneális glükóz tolerancia teszttel (IPGTT) adtak be, valamint megőrizte a hasnyálmirigy béta-sejtjeit az oxidatív károsodástól és növelte az inzulinérzékenységet. Egy későbbi, laboratóriumi egerekkel végzett vizsgálat kimutatta, hogy az asztaxantin segített a diabéteszes nefropátia megelőzésében, amelyet a vizeletalbumin-veszteség és a DNS-károsodás gátlásával mértek – 67% -kal, illetve 50% -kal.

HIVATKOZÁSOK

Naito T, et al. (2004) A diabéteszes nefropátia megelőzése asztaxantinnal történő kezeléssel diabéteszes db/db egerekben. Biofaktorok 20: 49-59.

Uchiyama K, et al. (2002) Az asztaxantin védi a sejteket a glükóz toxicitástól diabéteszes db/db egerekben. Redox jelentés 7(5): 290-292.

Forrás  

Roland Thomas     

Amerikai Természetgyógyászati Orvosi Szövetség tagja  

https://www.themagicisbac.com/

 

Shopping Cart