Alga komplex hatása a vércukorszintre
Hasnyálmirigy túlterhelése miatt nem képes szabályozni a vércukorszintet
Ma általánosan elismert, hogy a legtöbb hipoglikémiás, diabéteszes
és egyéb vércukorszinttel kapcsolatos állapot az helytelen élelmiszerekből, a táplálkozási hiányosságokhoz vezető rossz étrendből, valamint a cukrok és szénhidrátokból származik. Ez a három szokás gyengíti a hasnyálmirigyet, amely az a szerv, amely inzulin termelésével szabályozza a vércukorszintet. Ha a hasnyálmirigy gyenge, nem képes szabályozni a vércukorszintet, ami végül olyan rendellenességekhez vezet, mint a cukorbetegség és a hipoglikémia. A vércukorszinttel kapcsolatos állapotok kezelésének legjobb módja a megállítása, a testmozgás megkezdése és az étrend javítása.
Az alga komplex segíthet a vércukorszint szabályozásában
kezelésére szolgáló gyógyszerek használatát. Ez azért lehetséges, mert az Algák számos tápanyagot és fitonutrienst tartalmaz, amelyek segíthetnek a vércukorszint szabályozásában a szervezetben a probléma gyökerének kezelésével, ami a rossz táplálkozás.
Amikor a test sejtjei megkapják a szükséges tápanyagokat, számos celluláris anyagcsere-tevékenységet végeznek: növekedés, javítás, tisztítás, regeneráció, védelem és így tovább. Amikor egy szerv minden sejtje, például a hasnyálmirigy, jól végzi munkáját, akkor a szervnek esélye lesz metabolikus tevékenységeinek, például a vércukorszint szabályozásának elvégzésére. pulvinar dapibus leo.
szabályozza, amelyet maga a mestermirigy felügyel: a hipotalamusz. A hipotalamusz figyeli a vércukorszintet, és hormonális parancsot ad a hasnyálmirigynek, hogy inzulinnal szabályozza a vércukorszintet. Az Algák (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus P. ) legnagyobb tulajdonsága, hogy hatékonyan táplálja a test ÖSSZES sejtet, beleértve a hipotalamuszt is. Tehát az Algák szedésével nemcsak a hasnyálmirigyet táplálja, hanem a teljes parancsnoki láncot, amely felügyeli a vércukorszint szabályozásának folyamatát.
![](https://algavilag.hu/wp-content/uploads/2024/10/algak-hatasa-2.jpg)
Omega zsírsavak hatékonyak a vércukorszint szabályozásában
Egyéb tápanyagok és hatásmechanizmusaik mellett az Algák további előnye, hogy az esszenciális zsírsavak (a jó zsírok), például az omega-3 és a nem esszenciális zsírsavak, például az omega-6 és az omega-9 teljes spektrumát biztosítja, beleértve a fontos gamma-linolsavat (GLA), amely hatékonynak bizonyult a vércukorszint szabályozásában.
![](https://algavilag.hu/wp-content/uploads/2024/10/omega-zsirsav-az-algakban.jpg)
Szénhidrát, cukor utáni sóvárgás csökken
Mivel a szénhidrát, a gyorsétel és a cukor utáni sóvárgás oka nagyrészt táplálkozási hiányosságokon alapul, az Algák (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus P. ) segít csökkenteni a sóvárgást azáltal, hogy ritka tápanyagokat és bizonyos nyomelemeket biztosít, amelyeket nehéz beszerezni a szokásos étrendünkben, például magnéziumot. Miután ezeket a tápanyagokat végül egy olyan testhez juttatták, amely hosszú ideig hiányzott, a sóvárgás hajlamos megnyugodni.
Jó példa arra, hogyan működik a sóvárgás, amikor egy terhes anya bizonyos ételekre, például csokoládéra vágyik. A terhesség alatt a nőnek több tápanyag magasabb szintjére van szüksége ahhoz, hogy megfelelően táplálja magát és a magzatot. A csokoládé utáni sóvárgás a test jelzése, amely azt mondja: „egyél több magnéziumot”. Ha a nő a szükséges magnéziumot jobb forrásokból szerzi be, a csokoládé utáni sóvárgása megszűnik.
.
![](https://algavilag.hu/wp-content/uploads/2024/10/Szenhidrat-cukor-utani-sovargas.jpg)
Alga fogyasztók jobb ételeket kezdenek fogyasztani
Sokan, akik Algákat fogyasztanak, azt is észreveszik, hogy a jobb ételek iránti étvágyuk visszatér, kevesebb vércukorszinttel kapcsolatos idegességük van, kevesebb álmosságot tapasztalnak étkezés után, és étvágycsökkentő előnyöket észlelnek. Amikor Algát fogyaszt, fehérjéi és szénhidrátjai állandó energiaáramot biztosítanak a szervezet számára anélkül, hogy inzulinszekréciót okoznának. Ennek eredményeként a sóvárgás kielégül. Ne feledje, hogy az Algák közel tökéletes arányban tartalmaz nagy sűrűségű fehérjéket és összetett szénhidrátokat.
![](https://algavilag.hu/wp-content/uploads/2024/10/alga-fogyasztok-egeszsegesebb-etel.jpg)
Haematococcus P. Astaxanthin vércukorszintet enyhíti
Az Alga komplexben (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus P. ) található Astaxanthin hatékonyságát a II. típusú cukorbetegség által okozott állapotok kezelésében is tanulmányozták. Egy tanulmány kimutatta, hogy az asztaxantin képes volt közel 40% -kal csökkenteni a vércukorszintet laboratóriumi egerekben, amelyeket intraperitoneális glükóz tolerancia teszttel (IPGTT) adtak be, valamint megőrizte a hasnyálmirigy béta-sejtjeit az oxidatív károsodástól és növelte az inzulinérzékenységet. Egy későbbi, laboratóriumi egerekkel végzett vizsgálat kimutatta, hogy az asztaxantin segített a diabéteszes nefropátia megelőzésében, amelyet a vizeletalbumin-veszteség és a DNS-károsodás gátlásával mértek – 67% -kal, illetve 50% -kal.
![](https://algavilag.hu/wp-content/uploads/2024/10/Szemkordinacio-Astaxanthin.jpg)
HIVATKOZÁSOK
Naito T, et al. (2004) A diabéteszes nefropátia megelőzése asztaxantinnal történő kezeléssel diabéteszes db/db egerekben. Biofaktorok 20: 49-59.
Uchiyama K, et al. (2002) Az asztaxantin védi a sejteket a glükóz toxicitástól diabéteszes db/db egerekben. Redox jelentés 7(5): 290-292.
Forrás
Roland Thomas
Amerikai Természetgyógyászati Orvosi Szövetség tagja
https://www.themagicisbac.com/