Algák hozzájárulnak a vérnyomás csökkentéséhez

Vérnyomáscsökkentés algákkal

Algák tápanyagai hozzájárulnak a vérnyomáscsökkentéshez

Az Algákban (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. Astaxanthin)

számos olyan tápanyagot tartalmaz, amelyekről ismert, hogy hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészségügyi problémák megelőzéséhez és visszafordításában.Itt felsorolok néhány  tápanyagot, amely hozzájárul a sejtek egészségéhez, szükséges  a jó működő a szív és vérnyomás számára. Ne felejtsük el, hogy a szív és az erek is sejtekből áll. Amikor a szív és az erek sejtjei jól teljesítenek, akkor a szív és a vérnyomás is optimálisabban működik . 

Az Algák tartalmaznak zsírsavakat

  • gamma-linolénsavban (GLA) gazdag
  • alfa-linolénsavat (ALA)
  • linolsavat (LA)
  • sztearidonsavat (SDA)
  • eikozapentaénsavat (EPA) 
  • dokozahexaénsavat (DHA) 
  • arachidonsavat (AA) is tartalmaz

A zsírsavak fogyasztása előnyös az LDL-koleszterin csökkentésében  és a koszorúér-betegség kockázatának csökkentésében.

Az Algák gazdag vitaminokban

  • A, B1 (tiamin)

  •  B2 (riboflavin)

  •  B3 (nikotinamid)

  •  B6 (piridoxin)

  • B9 (folsav)

  • B12 (cianokobalamin)

  • C-vitamin

  • D-vitamin és E-vitamin vitaminokban is.

Az Algák gazdag ásványi anyag forrásban

amely a szív- és érrendszeri egészséghez kötődik

  • kálium 

  • kalcium 

  • króm 

  • réz 

  • vas 

  • magnézium 

  • mangán

  • foszfor

  • szelén

  • nátrium

  • cink és még sok más

Megfelelő ásványi anyagok nélkül a szív, érrendszer nem lehet egészséges. 

Algák tartalmaznak fotoszintetikus pigmenteket

  • klorofill
  • xantofillt
  • alfa-karotint
  • béta-karotint
  • echinenont
  • myxoxantofillt
  • zeaxantint
  • astaxanthint
  • kantaxantint
  • diatoxantint
  • luteint
  • licopent
  • 3′-hidroxi-echinont,
  • béta-kriptoxantint
  • oszcillaxantint
  • c-phycocyanin
  • allophycocyanin
  • fikobiliproteineket 
  • vasat
  • gamma-linolénsav (GLA) és másokat.

A spirulina még ezen kívül számos tápanyagot tartalmaz,  legkoncentráltabb növényi forrása” – írja a World Review of Nutrition and Diet (1995, vol. 77)

A vér koleszterinszintjének csökkentése és a lipidprofilok javítása

Több ezer klinikai, in vitro és terepi kísérletet végeztek algákkal, és ezek többségét kifejezetten spirulinával végezték. Remélem, olvastál néhány tereptanulmányról, amelyet Dr. Kiriac korábban végzett az “állatállomány” ebben a könyvben. Az Algákban (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. Astaxanthin)    jelen lévő specifikus tápanyagok, amelyekről független kutatások kimutatták, hogy hatékonyak a szívszövetek rugalmasságának javításában, az érrendszer védelmének növelésében, a “rossz” koleszterin csökkentésében, megelőzésében és  valamint az érelmeszesedés megelőzésében.

Az indiai Coimbatore-i Avinashilingam Otthontudományi Intézetben végzett tanulmányban Dr. Ramamoorthy és munkatársai tesztelték a spirulina hatásait magas koleszterinszint (250 mg / d felett) és ischaemiás szívbetegség kombinációjában szenvedő betegeknél. Arra a következtetésre jutottak, hogy a spirulina kulcsszerepet játszik a vér koleszterinszintjének csökkentésében és a lipidprofilok javításában.

Rossz koleszterin lerakódás feloldása

A Spirulina sejtfala is egyedülálló. Mukopoliszacharidokból áll, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Számos szívbetegséget okozhat az alacsony sűrűségű lipidek (rossz koleszterin) felhalmozódása. A gamma-linolsav, amint az Algákban  megtalálható, számos tanulmányban kimutatták, hogy jó kardiovédő szer; feloldja ezeket a betéteket. Különösen érdekes ezeknek a mukopoliszacharidoknak a vérzsírok csökkentésére való képessége. Erre egy 1976-os tanulmány is fényt derített, amely kimutatta, hogy a spirulina szabályozza a koleszterin és más lipoproteinek hajlamát és képességét az artériás receptorokhoz való kötődésre és az artériák falához való kapcsolódásra.

Csökkenti a vérnyomást

Más vizsgálatokban a spirulina jelentős változást tudott okozni az értónusban a nitrogén-monoxid szintézisének és felszabadulásának növelésével, valamint az érszűkítő anyag szintézisének és felszabadulásának csökkentésével az endothel sejtekből.

A GLA feloldja az artériás lerakódásokat

“A GLA, egy esszenciális zsírsav, kulcsfontosságú a szervezet azon képességében, hogy létfontosságú prosztaglandinokat állítson elő, olyan anyagokat, amelyek szabályozzák a test funkcióit és segítenek enyhíteni az olyan egészségügyi problémákat, mint az ízületi gyulladás és a szívbetegségek, egy előzetes jelentés szerint.” – Journal of Applied Phycology, 1993, vol. 5

“A GLA-kiegészítés azt eredményezi, hogy a vér “csúszósabbá” válik, mivel a prosztaglandinok csökkentik a vérlemezkék tapadását, így az artériákban lévő koleszterin-lerakódásoknak kevesebb esélyük van az artériák felhalmozódására és elzáródására.” – James Balch, MD és Phyllis Balch, CNC táplálkozási gyógyításának receptje.

Az Algák csökkenti a stroke súlyosságát

segít megelőzni a kemoterápia által okozott szívkárosodást. 

Állatkísérletekben Khan (2005) kimutatta, hogy a spirulina segít megelőzni a doxorubicinnal végzett kemoterápia által okozott szívkárosodást anélkül, hogy befolyásolná annak tumorellenes aktivitását. Azt is állította, hogy a spirulina csökkenti a stroke súlyosságát és javítja a mozgás helyreállítását a stroke után.

Algák hatásai vérnyomás, szív- és érrendszer problémákra

Összegezve az Algák (Spirulina, Chlorella, Kelp, Lithothamnium, Haematococcus  P. Astaxanthin) számos összetevője hatalmas erőt képvisel a szív- és érrendszeri egészségügyi problémák megóvására.

  • a szívszövetek rugalmasságának javítása
  • vérnyomáscsökkenés
  • az érrendszer védelmének fokozása
  • A “rossz” koleszterinszint megelőzése és csökkentése
  • Az érelmeszesedés megelőzése
  • a testszövetek, különösen a kötőszövetek erősítése
  • a testszövetek rugalmasabbá és ellenállóbbá tétele
  • erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik
  • a szív szöveteinek megerősítése
  • védelem az artériás romlás ellen
  • az érrendszer védelme a vérzsír csökkentésével

Hivatkozások

  • Troxler, R. és Saffer, B. (Harvard School of Dental Med. Kutatók) Az algákból származó fikocianinok citosztatikus és citotoxikus ( dózis-válasz ) az orális laphámsejtes karcinóma ( emberi vagy hörcsög ) ellen. Előadás az International Association for Dental Research általános ülésén, 1987
  • Vonshak, A. (szerk.). Spirulina platensis (Arthrospira): Fiziológia, sejtbiológia és biotechnológia. London: Taylor & Francis, 1997.
  • Diaz Del Castillo, szül. Mexikó felfedezése és meghódítása, 1517-1521. London: Routledge, 1928, 300. o.
  • Abdulqader, G., Barsanti, L., Tredici, M. “Az Arthrospira platensis betakarítása a Kossorom-tóból (Csád) és háztartási felhasználása a Kanembu között.” Alkalmazott Phychology folyóirat. 12: 493-498. 2000.
  • A Spirulina biomassza jellemzése a CELSS étrendi potenciál szempontjából. Normal, Al.: Alabama A&M Egyetem, 1988.
  • Cornet J.F., Dubertret G. “A Spirulina cianobaktérium a MELISSA mesterséges ökoszisztéma fotoszintetikus rekeszében.” Workshop a mesterséges ökológiai rendszerekről, DARA-CNES, Marseille, Franciaország, 1990. október 24-26.
  • Ciferri, O. “Spirulina, az ehető mikroorganizmus.” Mikrobiológiai felülvizsgálatok. 47, 4, 1983. dec.
  • Babadzhanov, A.S., et al. “Az Üzbegisztánban termesztett Spirulina Platensis kémiai összetétele”. Természetes vegyületek kémia. 40, 3, 2004.
  • Tokusoglu, O., Unal, M.K. “Három mikroalga biomassza tápanyagprofilja: Spirulina platensis, Chlorella vulgaris és Isochrisis galbana.” Élelmiszertudományi folyóirat. 68, 4, 2003.
  • Négy különböző B12-vitamin vizsgálati mikroorganizmus növekedési válaszának variációi ugyanazon szövetre és standard készítményekre. Elizabeth A. Cook és Lillian N. Ellis. Appl Microbiol. 1968. december; 16(12): 1831–1840.
  • Watanabe, F. et al. “B12-vitamin-vegyületek jellemzése és biológiai hozzáférhetősége ehető algákból.” Journal of Nutrition Science and Vitaminology, 2002. október, 48 (5):325-331.
  • Spirulina pacifica, mint a kobalamin B-12 vitamin forrása. 1999. január.
  • Ayehunie, S. et al. “A HIV-1 replikáció gátlása a Spirulina platensis vizes kivonatával (Arthrospira platensis).” JAIDS: Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes & Human Retrovirology. 1998. május 18., 1.: 7-12.
  • Khan, M., et al. “A Spirulina védőhatása a doxorubicin által kiváltott kardiotoxicitás ellen.” Fitoterápiás kutatás. 2005. december; 19(12):1030-7.
  • Wang, Y. et al. “A fekete áfonya, spenót vagy spirulina étrend-kiegészítése csökkenti az ischaemiás agykárosodást.” Kísérleti neurológia. 2005. május; 193(1):75-84.
  • Gemma, C., et al. “A magas antioxidáns aktivitású élelmiszerekben dúsított étrendek visszafordítják az életkor által kiváltott cerebelláris béta-adrenerg funkció csökkenését és a proinflammatorikus citokinek növekedését.” Kísérleti neurológia. 2002. július 15.; 22(14):6114-20.
  • Chen, LL, et al. “A spirulina platensis kísérleti vizsgálata patkányok allergiás rhinitisének kezelésében.” 中南大学学报(医学版) = Journal of Central South University (Medical Sciences). 2005. február. 30(1):96-8.
  • Mir Misbahuddin, AZM Maidul Islam, Salamat Khandker, Ifthaker-Al-Mahmud, Nazrul Islam és Anjumanara. A spirulina kivonat és a cink hatékonysága krónikus arzénmérgezésben szenvedő betegeknél: randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat. (Kockázati tényezők ). Toxikológiai folyóirat: Klinikai toxikológia. 44.2 (2006. március): p135(7).
  • Simpore, J., et al. “HIV-fertőzött és HIV-negatív alultáplált gyermekek táplálkozási rehabilitációja a spirulina felhasználásával.” A táplálkozás és az anyagcsere évkönyvei. 49, 2005: 373-380.
  • Mao, TK et al. “A Spirulina-alapú étrend-kiegészítő hatása az allergiás rhinitisben szenvedő betegek citokintermelésére.” Gyógyászati élelmiszerek folyóirata. 2005 tavasza; 8(1):27-30.
 

Forrás  

Roland Thomas     

Amerikai Természetgyógyászati Orvosi Szövetség tagja  

https://www.themagicisbac.com/

Shopping Cart